KLINIKA NA OTVORENOM

Subota, 29. septembar, 12 časova

Povodom Svetskog dana srca Udruženje kardiologa Srbije, pod pokroviteljstvom  Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Svetske federacije za srce, a u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut" i Udruženjem pacijenata „Moja druga šansa", u subotu, 29. septembra 2018. godine, od 12 do 15 časova u beogradskom Tašmajdanskom parku,  organizuje KLINIKU NA OTVORENOM.

Tom prilikom će kardiolozi pružiti sve korisne informacije građanima, uključujući i savete za pacijente koji su preležali infarkt srca, kao i kako da se prepoznaju ozbiljni simptomi kardiovaskularnih bolesti. Zainteresovani će moći da izmere vrednosti krvnog pritiska, šećera i holesterola u krvi. Imajući u vidu i značaj psihološke podrške, kako pri prestanku pušenja, tako i kod pacijenata koji su preležali infarkt srca ili moždani udar, ovom prilikom biće organizovani i razgovori sa psihologom.

Uz podršku nadležnih institucija grada Beograda, i ove godine uoči Svetskog dana srca, u noći između 28. i 29. septembra,  crvenom bojom biće osvetljeni pojedini objekti koji su simboli i SRCE OVOG GRADA (zgrada Narodne Skupštine Republike Srbije, Avalski toranj, palata Albanija, most na Adi).

U organizaciji kardiologa i lekara iz regionalnih bolnica i zavoda/instituta za javno zdravlje, ove godine slične manifestacije biće organizovane i širom Srbije.